Дан балан після повернення в Україну заговорив українською в Одесі

Дан балан після повернення в Україну заговорив українською в Одесі

Відомий молдавський співак Дан Балан, який місяць тому повернувся в Україну, дав концерт в Одесі в п’ятницю, 9 серпня. Попри драйв та неймовірне виконання хітів, довгоочікуваний виступ артиста запам’ятався шанувальникам не цим.

Дан Балан підкорив аудиторію не тільки музикою, але й своєю щирістю. Між виконанням пісень він спілкувався та звертався до прихильників виключно українською мовою. У мережі фани виконавця поширили відео з концерту. 

Помітно, що Дану поки що складно говорити українською, але його старання були високо оцінені одеситами. Вони гучно аплодували та підтримували співака. Балан вкотре висловив свою підтримку Україні, а нашу мову назвав “чудовою”.

“Одеса! Скільки емоцій у цьому місті! Як вам моя українська? Сьогодні я буду говорити цією чудовою мовою”, – сказав виконавець.

До слова, це вже не вперше, коли артист говорить українською. Він регулярно підписує свої дописи в мережі українською, а днями він записав відеозвернення до шанувальників українською.

Позиція Балана щодо війни в Україні

У перші дні повномасштабного вторгнення у своєму Instagram співак опублікував фото з синьо-жовтим прапором на підтримку України. До 24 лютого 2022 року Дан жив у Києві, а потім виїхав до рідної Молдови.

Понад рік Балан не висловлювався щодо війни, але у травні 2023 року він випустив кліп на пісню “Love Maria”, який знімався у Києві. У відео знялися понад 2 тисячі українських учнів. Також у грудні минулого року під час свого концерту у Кишиневі виконавець згадав Україну та заговорив українською. 

Серед найвідоміших пісень Балана “Lendo Calendo”, “Allegro Ventigo”, “Freedom”, “Hold On Love”.

Останні новини