Дані чоловіків 16-25 років автоматично вноситимуть у реєстр «Оберіг» при отриманні паспортів

Кабінет міністрів України ухвалив нову постанову, яка дозволяє автоматично перевіряти та оновлювати дані про призовників, військовозобов’язаних і резервістів за допомогою реєстра «Оберіг». В першу чергу, це стосуватиметься молодих чоловіків від 16 до 25 років.

Про це повідомили в Донецькому обласному ТЦК та СП, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що чоловіки віком від 17 до 25 років зможуть ставати на облік в автоматичному порядку, без необхідності відвідування центри комплектування і проходити в них медичну комісію.

«Оновлені дані про всіх чоловіків віком від 16 до 60 років буде отримано з реєстрів Державної міграційної служби, Міністерства юстиції та Адміністрації Державної прикордонної служби. Це дозволить уникнути випадків, коли повістки надсилаються померлим особам або тим, хто перебуває під вартою. Також нововведення виправить помилки в персональних даних», — ідеться в повідомленні.

Також вказується, що молоді люди від 16 до 25 років, які оформлюють паспорт, автоматично вноситимуться до реєстру «Оберіг» без необхідності проходження ВЛК.

«Крім того, хлопці до 25 років будуть братися на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії, у тому числі ті, які перебувають за кордоном», — додали в Донецькому обласному ТЦК та СП.