Україна контролює половину міста Торецьк, решта — окупована

Під контролем ЗСУ залишається близько 40-50% міста Торецьк Донецької області. Решта — окупована росіянами. Бої йдуть за кожен будинок. Однак за останню добу окупанти не просунулись.

Про це розповів начальник Торецької МВА Василь Чинчик в ефірі телемарафону, передають Вчасні Новини.

«На вчорашній день не зафіксовано ні одного просування, ні захоплення жодної позиції і, ні одного будинку, що житлової забудови, що об’єкта критичної інфраструктури на території громади», — сказав він.

Читайте також: У Торецьку немає вцілілих будинків, світла, газу й води, але тут досі живуть понад 1000 людей

За його словами, росіяни намагаються якнайшвидше захопити місто.

«Орієнтовно в районі 40-50% міста можна сказати знаходиться під контролем ЗСУ. Інша територія — ворогом захоплена. І ворог намагається й докладає всіх зусиль, щоб в найкоротші терміни повністю захопити місто. Але ЗСУ, сили спротиву дають гідну відсіч і утримують позиції в міру можливостей», — заявив Чинчик.

Попри це у Торецьку наразі залишаються 1150 цивільних. Проте з міста все ще можна евакуюватися. 10 жовтня вдалось вивезти 7 людей.

«Ми докладаємо всіх зусиль. На жаль, на сьогодні, ті люди, які залишилися, а їх залишилося близько 1 150 осіб, вони якщо виходять, то мінімум з документами, що засвідчують особу. І то навіть і їх немає, тому що вони десь згоріли, або десь у підвалах, або десь у квартирах. Якщо брати вчорашній день, то 7 осіб вдалося вивезти з території громади. 3 — за допомогою співробітників Нацполіції, 4 — за сприяння військовослужбовців», — розповів очільник Торецької МВА.