"Догралися в толерантність": Жорін різко відреагував на збройний напад на ТЦК

"Догралися в толерантність": Жорін різко відреагував на збройний напад на ТЦК

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін вважає, що реакція на напади на військових – зокрема на представників ТЦК – давно має бути набагато жорсткішою.

За його словами, ми “вже догралися в толерантність”. 

“Свою позицію висловлював вже не один раз: якщо працівник ТЦК порушує закон, має отримати покарання. Найчастіше так і відбувається, бо в армії в цьому плані все набагато швидше”, – написав він.

На його думку, перешкоджання роботі військкоматів, блокування їх співробітників, якісь “рятувальні операції” по витягуванню з ТЦК ухилянтів, і тим більше збройні напади – це теж прямі порушення закону. 

“Це дуже оперативно та максимально жорстко має присікатись. Особливо враховуючи те, що зараз в ТЦК справді працює дуже багато військових після поранень”, – додав Жорін.

Напад на ТЦК на Волині

Вночі 27 серпня невідомі відкрили вогонь по посту охорони Луцького ТЦК. Про це повідомила пресслужба Волинського обласного ТЦК та СП.

Зазначається, що через напад поранення отримав старший солдат – наразі він знаходиться на лікуванні в госпіталі. Солдати роти охорони, які несли службу, відкрили вогонь у відповідь, однак нападнику вдалося втекти. Наразі його шукають правоохоронці.

У ТЦК відзначили, що військовослужбовці, які несли службу, мають бойовий досвід і були переведені до Луцького ТЦК та СП після отримання поранення. Всі вони – місцеві жителі, які пішли захищати Україну в перші дні повномасштабного вторгнення.

Останні новини