Донеччина у вогні: Масштабна пожежа на території парку «Святі гори», у Яровій «згоріло пів села»

Донеччина у вогні: Масштабна пожежа на території парку «Святі гори», у Яровій «згоріло пів села»

1 вересня на території Національного природного парку «Святі гори» спалахнула масштабна лісова пожежа, яка поширилась на велику площу через посушливу погоду та сильний поривчастий вітер. Крім того,  пожежа зачепила селище Ярова Краматорського району, де вщент згоріли цілі вулиці.

Про пожежу на території національного парку повідомило Головне управління ДСНС України у Донецькій області, передають Вчасні Новини.

Зазначається, що станом на 4 ранку 2 вересня лісову пожежу локалізовано на площі 1200 га.

«Надзвичайники чергують біля населених пунктів вздовж лісового масиву. Гасіння пожежі ускладнюється забрудненістю території лісу вибухонебезпечними предметами. Ліквідація пожежі триває», — ідеться в повідомленні.

У Яровій пожежа знищила кілька вулиць. У коментарі Вчасним Новинам жителька Святогірська Олена Р. зазначила, що станом на ранок 4 вересня у Яровій згоріло щонайменше 12 будинків місцевих жителів.

«Це просто якийсь жах. Ми з чоловіком приїхали до родичів, щоб допомогти врятувати хоч якесь майно на випадок, якщо пожежа перекинеться далі. Дихати тут просто немає чим, все в диму. Важко сказати, чи хтось постраждав, але без будинків залишилось багато людей. Хто встиг, той виніс якісь речі та документи. Але вони в одну мить просто залишились без усього і що робити далі ніхто не знає», — розповіла жінка.

У місцевому чаті жителі пишуть, що «згоріло пів села». Кілька вулиць вогонь знищів повністю. Наразі тут немає електроенергії та мобільного зв’язку.