Експерт оцінив можливості ЗСУ щодо стабілізації ситуації на Покровському напрямку

Експерт оцінив можливості ЗСУ щодо стабілізації ситуації на Покровському напрямку

Військовий оглядач Денис Попович переконаний, що росіяни не перекидатимуть резерви з Донецького напрямку, щоб зупинити наступ ЗСУ в Курській області.

На його думку, вони і далі будуть просуватися, оскільки перед ними стоїть завдання щодо руху вперед на Покровському напрямку і туди направляють резерви.

“Противник переважає чисельністю. Наразі немає підстав вважати, що росіяни перекидатимуть резерви звідти, щоб зупиняти наш наступ у Курській області”, – сказав експерт в етері телеканалу “Еспресо”.

За його словами, Донецький напрямок і Донецька область будуть останніми місцями, звідки ворог перекидатиме резерви на Курщину для стримування ЗСУ.

“Наразі ситуація складається таким чином, і просування ворога на Покровському напрямку триває. Ситуація досить важка, і поки що немає тенденції, що ми зможемо стабілізувати її там”, – додав аналітик. 

Війна в Україні – ситуація на фронті

Поки що Росія не виявляє бажання послабити свої війська на Донбасі – на відміну від України, яка відвела терміново необхідні частини під Курськ. Видання Der Spiegel пише, що для українців це ризикована ставка.

“З весни російські війська домоглися великих територіальних успіхів у напрямку міста Покровська. Напередодні голова адміністрації Покровська закликав до евакуації, заявивши, що ворог перебуває лише за десять кілометрів від околиці міста”, – сказано в матеріалі.

Останні новини