Евакуація: кількість людей, що виїжджає з Донеччини, збільшилась в рази

Протягом цього місяця темпи евакуації збільшились у три з половиною рази, у порівнянні з минулим періодом. Причина —  загострення безпекової ситуації в Донецькій області.

Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби Донецької ОВА Дмитро Петлін, передають Вчасні Новини.

“За липень було евакуйовано близько 13400 осіб, 1120 дітей. З початку серпня, коли безпекова складова стала більш складною, потом більше став. На даний час 47 тисяч осіб і 4745 діток”, — повідомив Дмитро Петлін.

За його словами, з початку проведення примусової евакуації дітей, яка розпочалась 7 квітня 2023 року з Донецької області було евакуйовано 7172 дитини. З них 5689 дітей були евакуйовані з початку серпня цього року.

Дмитро Петлін нагадав, що 28 серпня остаточно затвердили введення примусової евакуації з міста Костянтинівка та понад 20 населених пунктів. Наразі в усіх містах та селах, де введено примусову евакуацію, знаходиться 4935 дітей.

Також посадовець додав, що загалом у Донецьку область з початку повномасштабного вторгнення 230 тисяч людей повернулись після того, як вихали за межі Донеччини в евакуацію.