Корисні трав

ГУР вполювало черговий російський катер “Тунєц” у Криму морським дроном Magura: показали відео

Головне управління розвідки Міноборони України “вполювало” за допомогою морського дрона MAGURA V5 чергового російського катера “Тунєц” у тимчасово окупованому Криму, повідомили у ГУР МОУ у суботу, показавши відео.

“У ніч з 8 на 9 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Чорноморське у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу ГУР МО України “Group 13” за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищено чергове судно російських окупантів – швидкісний катер проекту КС 701 типу “Тунєц”, – повідомили у ГУР у соцмережах.

“Внаслідок операції пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип встановлюється”, – вказали в українській розвідці.

Як зазначається, це вже не перший впольований біля берегів півострова “Тунєц”: два російських судна такого типу розвідники знищили, а ще два – пошкодили у травні цього року.

“Швидкісні транспортно-десантні катери проекту КС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики”, – ідеться у повідомленні.

“Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора росії, 9 з них – знищені. Продовжуємо боротьбу! Слава Україні!” – вказали у ГУР.

Source link

Останні новини