Кількість людей, що евакуюються з Донеччини, збільшилась

Кількість людей, що залишають Донецьку область евакуаційним потягом з Покровська, збільшується четвертий рейс поспіль. Все це відбувається на тлі поступових просувань російських окупантів на Покровському напрямку.

Про кількість людей, що залишили Донеччину 14 серпня евакуаційним потягом, повідомили в пресслужбі ДонОВА.

14 серпня 2024-го евакуаційним потягом маршруту “Покровськ — Рівненська область” скористалися 175 жителів Донеччини, серед яких є 41 дитина та 19 людей з інвалідністю.

З-поміж людей, що залишили регіон, є жителі Гродівської, Добропільської, Дружківської, Костянтинівської, Краматорської, Курахівської, Мирноградської, Новогродівської, Покровської, Селидівської, Торецької, Удачненської та Часовоярської громад.

Рейс 14 серпня наразі є рекордним за кількістю вивезених людей принаймні з березня 2024-го. Кількість жителів регіону, що виїздять евакуаційним потягом, продовжує зростати четвертий рейс поспіль.

Так, 14 серпня потягом скористалися 175 людей, 6 серпня — 114 людей, 29 липня — “близько 100”, а 21 липня — 98. Це найбільші показники не лише за поточне літо, а й за травень та квітень 2024 року. Дані стосовно перших трьох місяців року не вдалося перевірити, адже Покровська міська ВА їх не викладала у відкритий доступ.

Людям, що скористалися 14 серпня евакуаційним рейсом, видали воду та їжу, діти та підлітки додатково отримали рюкзаки. Всіх евакуйованих, додали в ДонОВА, “Янголи спасіння” зареєстрували на отримання додаткової виплати у розмірі 10 800 грн на кожного члена родини.

Родинам з дітьми, які залишають населені пункти з примусовою евакуацією неповнолітніх, передбачене безкоштовне розселення в Решетилівці, що на Полтавщині, а також у громадах на Закарпатті, додали в ДонОВА.

Останні новини