Курська операція: у МВС розповіли, як працює військова комендатура у захопленому регіоні

Курська операція: у МВС розповіли, як працює військова комендатура у захопленому регіоні

Дії української влади на захопленій частині Курській області демонструють, що Україна є відповідальною країною. 

“Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, … отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави. І ми показуємо, що Україна – це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій”, – пояснив у рамках Конгресу місцевих та регіональних влад у Кропивницькому сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає “Укрінформу”.

Як розповів голова МВС, бійці ЗСУ дають їм свій запит, а вони передають захисникам через поліцію і ДСНС все необхідне для цих людей.

“А це – люди, 90% їх – у віці 60+. Є онкохворі, є хворі на цукровий діабет, і вони не отримують ліки. І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію”, – додав Клименко.

Операція у Курській області

ЗСУ від початку військової операції на Курщині взяли під контроль вже понад 90 населених пунктів країни-агресорки – понад 1250 квадратних кілометрів території. 

В Інституті вивчення війни зазначають, що українські війська продовжують досягати успіхів, але це відбувається вже не так швидко, як раніше.

Нещодавно у мережі зʼявилися повідомлення про те, що Сили оборони розгромили російських морпіхів в Коренівському районі, біля населеного пункту Каучук.  

ЗМІ пишуть, що окупаційні війська отримали від Володимира Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня. 

При цьому наголошується, що їхнє завдання – зробити це, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі, насамперед на Покровському і Торецькому напрямках.

Фактично росіяни зараз намагаються спрямувати в Курську область “мікс” підрозділів з усіх напрямків на фронті, окрім вказаних.

Останні новини