Курська операція ЗСУ зруйнувала міф про мілітаризовану і згуртовану Росію, - Подоляк

Курська операція ЗСУ зруйнувала міф про мілітаризовану і згуртовану Росію, – Подоляк

Вторгнення України в Курську область оголило безлад і роз’єднаність у військовому командуванні Володимира Путіна. Про це заявив в інтерв’ю The Independent радник Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, російські збройні сили “не відповідають своїй назві”, а роз’єднаність і поганий зв’язок між генералами і солдатами на місцях розкрили Україні слабкі місця для атаки.

Подоляк також додав: вторгнення ЗСУ в Курську область засвідчило, що Росія “дуже слабо контролює” свої прикордонні регіони, незважаючи на заяви Кремля про те, що це “сильно мілітаризоване суспільство”.

“Ми руйнуємо пропагандистське уявлення про Росію як про сильно мілітаризоване суспільство і про те, що у неї є сильне почуття згуртованості. Репутація їхніх збройних сил не відповідає дійсності. Операція в Курську дуже наочно це показала”, – заявив Подоляк.

Як пише Independent, російські військові блогери повідомляли про нарощування українських сил на кордоні за кілька днів до вторгнення, і це говорить про те, що високопоставлені військові в Москві були в курсі.

Однак як припустив аналітик Black Bird Group Еміль Кастехельмі, на цей момент Москві було вже “надто пізно” реагувати, оскільки на прибуття підкріплення знадобився б щонайменше тиждень.

Він зазначив, що головна проблема полягає в недостатній готовності російських сил, які вже перебувають у Курській області. Кастехельмі назвав призовників, розміщених на курському кордоні, “менш здібними і менш підготовленими”, додавши, що “у них не було важкої техніки в цьому районі, і було менше елементів підтримки”.

Вторгнення ЗСУ в Курську область – новини

Українські захисники на початку серпня розпочали операцію на території Курської області, вже звільнено понад 80 населених пунктів, є чимало ліквідованих російських окупантів, сотні противників опинилися в полоні.

При цьому, як писало WSJ, успішне вторгнення ЗСУ в Курську область забезпечили три фактори – секретність, швидкість і застосування РЕБ. Хоча за дев’ять днів вторгнення Україна, за підрахунками аналітиків, втратила десятки одиниць бронетехніки, однак людські втрати, за словами військових, набагато нижчі, ніж у торішньому контрнаступі.

Останні новини