Мета РФ - "розрізати" Сили оборони: екс-співробітник СБУ сказав, коли почнуться бої за Покровськ

Мета РФ – "розрізати" Сили оборони: екс-співробітник СБУ сказав, коли почнуться бої за Покровськ

Російські окупаційні війська не припиняють тиснути на Сили оборони України на Покровському напрямку. Він залишається “одним із найкривавіших”, каже військовий аналітик, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

“Після початку Курської операції спостерігається послаблення наступу з боку Російської Федерації в Донецькій області. Але це не стосується Покровська. Покровський напрямок залишається одним із найкривавіших – “м’ясні штурми” армії РФ там тривають. Величезна кількість людей, техніки. Різні тактики і стратегії використовуються. Неймовірна кількість фугасних авіаційних бомб (ФАБ). Армія РФ продовжує посилюватися на цьому напрямку”, – зазначив він в ефірі телеканала FREEДОМ.

На думку експерта, мета росіян полягає в тому, щоб “розрізати” українське угруповання на Донеччині на дві складові частини – умовну північ і південь.

“Тобто за класикою військового мистецтва розрізати сили противника і “доїдати” його частинами”, – пояснив Ступак.

Ворог продовжує просуватися в бік Покровська, і в місцевого населення залишився всього один-два тижні для евакуації.

“Офіційне керівництво Києва заявило, що є 14 днів у місцевих жителів Покровська для того, щоб безпечно покинути своє місто. Цілком можливо, що восени ми побачимо перші серйозні бої за місто Покровськ, до якого приблизно залишилося близько 15 км у російської армії”, – констатував Ступак.

Війна в Україні: важливі новини

16 серпня було атаковано російський військовий аеродром “Саваслейка”, розташований у Нижегородській області РФ. Як УНІАН стало відомо з джерел, знищено три ворожі літаки, ще 5 – пошкоджено. Так, знищено МІГ-31К/І, два літаки Іл-76 і пошкоджено близько п’яти літаків, імовірно МІГ-31К/І.

Тим часом на фронті в Україні найгарячішим напрямком залишається саме Покровське. Українська операція в Курській області РФ сильно не вплинула на ситуацію в тому районі, каже майор ЗСУ Максим Жорін. За його словами, Покровський, Торецький і Нью-Йоркський напрямки залишаються вкрай критичними.

Останні новини