У Києві стався вибух у багатоповерхівці в ЖК

МОН: Податися на грант для навчання у виші можна буде пізніше, процедуру спрощують

До 15 вересня відкладено подання на державний грант для здобуття вищої освіти. Процедура буде спрощена, а подання відбуватиметься через “Дію” без участі ЄДЕБО та банків.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

“Подання на державний грант відтерміновано. Подати заявки буде можливо орієнтовно з 15 вересня 2024 року (дату та час буде оголошено окремо). Алгоритм подання на державний грант суттєво спрощується. Критерії для надання державних грантів та їхні суми не змінюються”, — вказали у МОН.

Повідомляється, що це пов’язано зі змінами, які “найближчий часом будуть внесені” до відповідної постанови. Вказано, що суттєво оптимізовано логістику надання державних грантів для здобуття вищої освіти: “процедура надання грантів буде швидшою, простішою і без зайвої бюрократії”.

“Серед нововведень: подання відбуватиметься суто через мобільний застосунок “Дія”. Тобто не потрібно подавати заяву через електронний кабінет в ЄДЕБО та відкривати спеціальний рахунок в банку”, — зазначили у МОН.

Подати заявку на грант може студент / студентка самостійно (без участі одного з батьків або законних представників).

Державний грант — це фінансова допомога для здобувачів вищої освіти, які за результатами НМТ вступили в заклад освіти для здобуття ступеня бакалавра (або магістра медичного чи ветеринарного спрямування) за контрактом. Грант надається на тривалість програми (4 роки на бакалаврат / 6 років на медичного магістра).

Останні новини