"Мова – не головне": відома акторка пояснила, чому українці не відмовляються від російської

"Мова – не головне": відома акторка пояснила, чому українці не відмовляються від російської

Відома українська акторка, зірка серіалу “Леся+Рома” Ірма Вітовська поділилася, чому, на її думку, українці не хочуть відмовитися від російської. Артистка поділилася, як реагує на мову країни-агресорки, коли чує її у публічних місцях.

Знаменитість не приховує, що її дратує та тригерить, коли вона стикається з російською після понад 2 років повномасштабної війни. За її спостереженнями, у Києві зокрема, наразі домінує саме російська. Акторка вважає, що громадяни не переходять на українську з простої причини – їм лінь.

“Зручно – це перша відповідь”, – підкреслила артистка.

Вітовська каже, що у її оточенні є чимало людей, які спілкуються в побуті російською, але вони мають чітку проукраїнську позицію та допомагають країні. Спілкуючись з такими особами, Ірма каже, що вони щоразу шукають причини, чому не відмовлятися від російської.

“Мова – це не головне. Шлях до переходу на українську має бути довшим, без примусу. Вони так звикли. Є військові, які спілкуються російською. Або хапаються за те, що “ми не маємо віддавати росіянам цю мову”. Але я знаю, що у 70% цих людей насправді основна причина – це просто особиста лінь. Бо треба працювати над собою і докладати зусиль”, – переконана акторка.

Останні новини