МВС планує відкрити центр ментального здоров'я та протезування - Клименко 

МВС планує відкрити центр ментального здоров’я та протезування – Клименко 

МВС планує відкрити центр ментального здоров’я та протезування для ветеранів, які повернулися з фронту, а також для тих, хто служив у Національній гвардії, Держприкордонслужбі, поліції або ДСНС. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко на VII Щорічному міжнародному ветеранському форумі, передає кореспондент .

Ми маємо амбітну мету відкрити центр ментального здоров’я та протезування. Ми знаємо, що вже є проблеми з ПТСР і ми вже готуємо наших фахівців та бази, щоб на етапі відпусток та лікувань ми могли приходити на допомогу нашим ветеранам

 – каже Клименко.

Він наголосив, що на сайті МВС є електронний кабінет постраждалого, аби залишити там свою заявку, щоб допомогти.

Клименко підкреслив, що допомога надається не лише ветеранам, які повернулися з фронту, але й тим, хто служив у Національній гвардії, Державній прикордонній службі, поліції або ДСНС.

Ми хочемо довічний супровід цих людей, для того, щоб у найвіддаленішому кінці нашої держави кожен міг зайти до свого кабінету і зробити запит на документ, на консультацію, записатися на технічний регламент, якщо це необхідно, якщо людина отримала свого часу протезування тощо. Тобто має бути ця система, яка постійно підтягуватиме, кожен може в цій системі авторизуватися, поставити галочку і повністю вся інформація, де отримав поранення, де проходив лікування, протезування, яку допомогу, це все підтягуватиметься

– сказав Клименко.

Нагадаємо 

Член комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Сергій Гривко пояснив учасникам бойових дій для того, щоб вирішити проблеми, з якими вони стикаються у цивільному житті, доводиться звертатися до різноманітних інстанцій. За його словами, цю систему треба спростити і зробити більш ефективною.

Останні новини