"Ми тут робимо все": офіцер розповів про гарячі бої на Покровському напрямку

"Ми тут робимо все": офіцер розповів про гарячі бої на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку важка, зараз він є найгарячішим на фронті. Про це розповів пресофіцер бригади “Червона калина”, підполковник Микола Коваль в інтерв’ю Radio NV.

“Важкість у тому, що ворог перебільшує і перевищує свій людський фактор. Ми можемо знищити близько 50 окупантів і вони за годину знову стільки можуть відправити живої сили. У них людей дуже багато, дуже-дуже багато окупантів. Вони цілодобово, безперервно штурмують наші позиції. Аби в них це було безуспішно, ми задіюємо всі свої засоби: FPV-дрони, скиди. Техніку вони не задіюють останнім часом, технікою не пересуваються. Вони пересуваються малими групами — від 10 до 20 [окупантів], і такими групами штурмують наші позиції”, – поділився він. 

За його словами, зараз росіяни використовують таку ж тактику, якою свого часу послуговувалися найманці ПВК “Вагнер”. 

“Тут теж зеки перші заходять, до 10 осіб, ми їх знищуємо. А за ними одразу вже інша група – спецназ, люди, які добре підготовлені, або якісь десантники. Усередині йдуть зв’язківець, снайпери, кулеметники, вони добре підготовлені. Такими групами вони працюють. Скільки ми уже їх знищували і бачили, і в полон брали, там здебільшого воюють регулярні війська, мобілізованих дуже мало”, – продовжив пресофіцер. 

Коваль зазначив, що, на жаль, ворог має невелике просування. 

“Але зараз, останній тиждень, можливо, трішки менше. Ми ворога почали стримувати, в нього немає таких успіхів. Він цим людським фактором пре на нас. Десь ми робимо маневри, щоби берегти життя бійців, бо хто як не піхота виграє війну, вона перша зустрічає ворога. І нам треба берегти бійців. Так, вони, на жаль, трохи просуваються. Але, якщо брати загальний задум, чи буде в них успіх у майбутньому, чи дійдуть вони до Покровська, це вже інші питання. Бо ми тут усе робимо, [щоб їх зупинити], попри те, що в нас може чогось не вистачає”, – наголосив він. 

Військовий додав, що це – війна дронів і РЕБ.

“РЕБ, напевно, потрібний кожному піхотинцю, аби він із ним ішов і по ньому не міг відпрацювати ворожий дрон. І в цьому сенсі нам треба нарощувати силу”, – констатував персофіцер. 

Війна в Україні: важливі новини

Від початку доби, 13 серпня, станом на 22:00 на передовій відбулося 111 бойових зіткнень із противником. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ. На Покровському напрямку було найгарячіше – там ворог здійснив 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів фіксується в районах Гродівки, Єлизаветівки, Скучного та Желанного.

Тим часом триває українська операція в Курській області РФ. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, під контролем України уже 74 населені пункти РФ. 

Росія почала перекидати туди війська не лише з фронту в Україні, а й з Калінінграда. Таку заяву зробив у Києві міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас. 

“Ми навіть називаємо це “демілітаризацією” Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових, завдяки вашим рішенням”, – сказав він.

Останні новини