На Донеччині зросла кількість захворювань на кашлюк

У Донецькій області зросла захворюваність на кашлюк, як і в цілому по всій країні. Цьогоріч було зафіксовано 13 випадків, серед яких 4 – у Краматорську.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця генерального директора Донецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Тамара Біломеря.

“За минулий час цього року зареєстровано 13 випадків захворювання, це переважно випадки захворювання у дітей до 17 років. Випадки реєструвалися у Краматорську – 4, у Добропіллі – 3, у Покровську та Слов’янську – по 2, у Дружківській та Бахмутській ОТГ по 1 випадку. На щастя, дифтерія, правець, кір, краснуха, – в області не реєструвалися, але ще зареєстровано 1 випадок паротиту”, – зазначила заступниця генерального директора.

Для порівняння з минулим роком – кількість хворих на кашлюк збільшилась на 12 випадків, торік одна людина захворіла.

“Така ситуація вона тривожить, у нас краще, ніж в цілому по країні по рівню захворюваності, але тим не менш 13 випадків це багато для інфекції, яка керується за допомогою імунопрофілактики”, – зауважила Тамара Біломеря.

Вона додала, що загалом захворюваність на кашлюк в Україні від початку року зросла у 30, 2 рази. Навіть зареєстрували 2 смертельні випадки. В області підлягають щепленню від інфекційних хвороб 13 674 людини.

Під час брифінгу завідувачка відділу імунопрофілактики Галина Шишова зазначила, що вакцин від інфекційних хвороб в області вистачає.

Останні новини