"Нас штурмували щодня": військовий 3 ОШБр розповів, як отримав поранення під Авдіївкою

"Нас штурмували щодня": військовий 3 ОШБр розповів, як отримав поранення під Авдіївкою

Командир одного з відділень Третьої штурмової бригади Сергій Тягій розповів про бойові дії, які відбувалися під Авдіївкою, що на Донеччині. За його словами, на цьому напрямку 15 березня він отримав поранення. 

“Це було на третій день як ми туди зайшли й тримали оборону. Нас штурмували щодня – просто закидали нас великою кількістю особового складу, як це зараз відбувається на Покровському та Торецькому напрямках. Проти піхоти ми можемо воювати, але проти артилерії та дронів безсилі. Єдине, що можемо – коригувати свою артилерію по їхній”, – зазначив він в інтерв’ю “Суспільне Чернівці”.

За його словами, у сектор, який військовий контролював, прилетів протитанковий снаряд, внаслідок чого він отримав осколкові поранення лівої сторони. Сергій каже, що більшість з уламків досі залишаються в черепі, плечі, ребрах та руці.

“Мав перелом лопатки та оглухнув тоді на одне вухо. Коли отримав поранення, то це було декілька сотень секунди, але для мене ніби декілька хвилин: прильот й в очах потемніло, наче світло вимкнули. Потім було відчуття, що не можна ще помирати. Потрібно щось робити, щоб вижити”, – додає воїн.

Сергій зауважив, що тоді не міг оцінити обставини, адже було відчуття, що він втрачає свідомість, проте йому все ж вдалося піти на точку евакуації та повідомити, що отримав поранення в плече. 

“В цей час хлопці тримали оборону, а я підказував новенькому, як накладати бинт, аби я не стік кров’ю. Потім я пішов штурмувати переправу, яку повністю обстрілювати, що саме підходили резерви нас заміняти. І тоді був щільний артобстріл. Не знаю, як я тоді взагалі перейшов туди, бо можна сказати, перебіг просто. Я мав контузію й взагалі не усвідомлював, що відбувається. Просто пам’ятаю звідки я заходив і де орієнтовно були позиції”, – підкреслив військовий. 

Бої за Авдіївку – що відомо

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти захопили Авдіївку в лютому 2024 року. Проте замість міста, їм дісталися суцільні руїни, на які вони перетворили місто.

Згідно з оцінками українських офіційних осіб і британської розвідки, з 1 січня російська армія скинула близько 500 тонн авіаційних бомб на територію площею всього 30 квадратних кілометрів.

Своєю чергою начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що у липні в окупованому місті розпочалася епідемія холери, місто закрили на в’їзд та виїзд. 

“Вже два тижні цього не відбувається, бо в місті, за інформацією з декількох джерел, епідемія холери. Тобто місто закрито на в’їзд з Донецька. Людей з міста не випускають”, – розповів посадовець. 

Останні новини