Наступ на Росію: нардеп заявив, що Україна близька до важливого рішення США

Наступ на Росію: нардеп заявив, що Україна близька до важливого рішення США

Відсутність реакції Москви на український наступ може наблизити рішення Сполучених Штатів Америки про зняття заборони на далекобійні удари по території Росії.

Таку думку в етері телемарафону висловив народний депутат, заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки оборони та розвідки Єгор Чернєв. Він нагадав, що сенатор-республіканець Ліндсі Грем, який разом з демократом Річардом Блументалем відвідав Україну під час операції в Курській області, підтримав зняття обмежень на удари по військовим об’єктам в Росії.

“Зараз більшість республіканців зайняли саме таку позицію. Більше вагається сама адміністрація (президента  США – УНІАН), від їхніх рішень залежить це саме надання далекобійного озброєння”, – пояснив нардеп.

Нещодавно делегація українських парламентарів повернулась зі США, де вони провели багато зустрічей з конгресменами Палати представників США. “Всі, з ким ми зустрічалися, підтримують зняття обмеження на використання озброєння. Крім того, ми запросили і інші види далекобійної зброї, яких не маємо, але вони точно є на складах Сполучених Штатів”, – зазначив Чернєв.

Він зазначив, що зараз американські конгресмени перебувають на канікулах і повернуться до роботи лише у вересні. Тому подання законопроекту до Конгресу США забере багато часу. “Ми запросили вже зараз писати листи на Білий дім, на Пентагон, щоб все ж таки змінити позицію адміністрації. Маючи сьогодні на землі такі реалії, як полюбляє говорити Путін, операцію в Курській області та жодної ескалації з боку РФ, я думаю, ми досить близькі до зняття обмежень і отримання іншої далекобійної зброї”, – підкреслив депутат.

За словами нардепа, військову операцію в Курській області розпочали саме для того, щоб окупанти не завдавали ударів зі своєї території. “Але цього можна було уникнути, якби у нас була далекобійна зброя, якою б ми з території України знищували всю військову інфраструктуру ворога”, – резюмував Чернєв. 

Бої на території Росії

Як повідомляв УНІАН, раніше у Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна не зацікавлена в російських територіях. Військові змушені звільнити прикордоння від російських військ, щоб запобігти ракетному терору проти українців.

В адміністрації американського президента Джо Байдена уникають прямої відповіді щодо обставин, за яких українська армія змогла б бити вглиб Росії з американськї зброї.

Останні новини