Офіцер НГУ пояснив, що буде, якщо росіяни захоплять Покровськ

Офіцер НГУ пояснив, що буде, якщо росіяни захоплять Покровськ

Офіцер секції планування бригади “Рубіж”, майор НГУ Дмитро Кожубенко розповів про обстановку в районі Покровська Донецької області. За його словами, на тлі Курської операції ЗСУ росіяни не зняли свої резерви з Лимано-Бахмутського напрямку.

“Для Лимано-Бахмутського напрямку захоплення росіянами Покровська означає втрату ще одного важливого логістичного маршруту. Для України це також буде втрата ще одного великого міста”, – зазначив він в етері телеканалу “Еспресо”.

Як розповів військовий, загарбники продовжують наступальні дії, рухаючись іноді більшими, іноді меншими підрозділами.

“Тому ми не спостерігаємо значного зменшення їхньої активності. Немає інформації про те, що противник перекидає свої сили з нашого напрямку”, – каже Кожубенко.

Однак він заспокоїв, що бригада “Рубіж” стоїть на своїх позиціях і не дозволяє окупантам просунутися на напрямках удару, де росіяни наразі ведуть штурми.

Війна в Україні – останні новини

Просування окупантів у напрямку Покровська змусило ЗСУ відійти з позицій на південний схід від міста. Противник намагався реалізувати тактичне оточення українських сил у цьому районі, повідомляє ISW.

Геолокаційні кадри, опубліковані 22 серпня, вказують на те, що росіяни нещодавно захопили Птиче (на південний схід від Покровська) і просунулися далі на південь. 

The Economist писав, що Росія близька до розгрому життєво важливого українського міста Покровськ Донецької області. Попри те, що Україна атакує Росію, вона програє ще одну ключову битву.

Останні новини