Плацдарм стає набагато ширшим: Жданов оцінив прогрес ЗСУ в Курській області РФ

Плацдарм стає набагато ширшим: Жданов оцінив прогрес ЗСУ в Курській області РФ

Триває операція Сил оборони України в Курській області РФ. Темпи просування вже не такі, як у перші дні, що зумовлено підтягненням резервів РФ на той напрямок, через що бої стають більш жорстокими. 

Про це розповів в етері “24 каналу” військовий експерт Олег Жданов. При цьому він зазначив, що  “ініціатива за нами й ми продовжуємо просування вглиб територій Росії”.

За словами експерта, українські військові просуваються на обох берегів уздовж річки Псел. 

“Це вказує на те, що наш плацдарм стає набагато ширшим, ніж він був на самому початку. Там (у Курській області) ми маємо успіх і намагаємося продовжити його розвиток”, – зауважив Жданов.

Водночас встановлення контролю над містом Суджа є вагомим здобутком українських військ. 

“Для нас це знакова подія, але переломний момент буде якщо ми переріжемо трасу біля Рильська та вийдемо до міста Курчатов. Чим більше ми захоплюватимемо населених пунктів, тим вагомішою, у політичному сенсі, буде ця операція”, – констатував Олег Жданов.

Бої в Курській області РФ

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що в Курській області РФ під контролем ЗСУ вже понад 80 населених пунтків. На цій території було створено військову комендатуру на чолі з генерал-майором Едуардом Москальовим.

Радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі заявив, що на тлі подій на Курщині РФ перекидає туди війська з позицій на окупованій території України.

Тим часом керівник The Marathon Initiative та колишній помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії А. Весс Мітчелл вважає, що Бої на Курщині можуть стати поштовхом до завершення війни, але не без участі США.

Останні новини