"Початок кінця": експерт з кібербезпеки назвав альтернативи Telegram

"Початок кінця": експерт з кібербезпеки назвав альтернативи Telegram

Затримання генерального директора Telegram Павла Дурова може стати “початком кінця” цього месенджера.

Таку думку в етері КИЇВ24 висловив український експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун. “Я думаю, що це початок кінця. Питання в тому, як стрімко цей кінець настане. Безумовно, наступним кроком можуть стати запити на екстрадицію від США та інших країн, у яких дуже схожі претензії до власника Telegram”, – зазначив він.

Експерт нагадав, що у низці країн співробітникам державних установ заборонили користуватися цим месенджером. Він також виступає за відмову від Telegram в Україні. 

“Telegram – останній у списку месенджерів. Більш безпечних месенджерів купа. Це Signal, який масово використовується в Україні. А якщо ми говоримо про Telegram як соцмережу, тобто канали, то це Viber і WhatsApp”, – додав Корсун.

Затримання Дурова

Як повідомляв УНІАН, 24 серпня у Франції затримила генерального директора та засновника Telegram. За даними ЗМІ, його звинувачують у неналежній модерації месенджера та відмові від співпраці з французькими правоохоронцями.

Команда Telegram випустила заяву, в якій повідомляється, що вони дотримуються законів Євросоюзу, а самому Дурову нічого приховувати.

Тим часом у Верховній Раді знову підняли питання запровадження регулювання російського месенджера в Україні.

Останні новини