Польські найманці на Курщині та агресія Заходу: Лукашенко видав чергову порцію маячні

Польські найманці на Курщині та агресія Заходу: Лукашенко видав чергову порцію маячні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав чергове інтерв’ю російським пропагандистам. Він заявив телеканалу “Россия-1”, що Україна сформувала для нападу на Курську область потужні сили за участю найманців, а саме поляків. 

Лукашенко наголосив, що це нібито спроба Києва підштовхнути Росію на застосування зброї, зокрема і ядерної. Він додав, що Україна нібито розмістила поблизу кордону з Білоруссю понад 120 тисяч військових. За його словами, українські БпЛА постійно порушують кордон на сході країни. 

Крім того, диктатор запевнив, що білорусько-український кордон “заміновано як ніколи”, тому ЗСУ зможуть пройти його лише з “величезними втратами”. Крім того, за словами лідера Білорусі, оборона західного кордону країни опрацьована Мінськом та Москвою, тому за необхідності цей план може змінитися на наступальний. 

Також Лукашенко заявив, що Білорусь та РФ бачать, звідки із західних країн може бути здійснена агресія проти “Союзної держави”.

Водночас він не оминув і тему мирних переговорів. Зокрема диктатор зауважив, що їх потрібно починати з того, що було досягнуто у Стамбулі. 

Олександр Лукашенко – останні заяви

Раніше Олександр Лукашенко закликав завершити війну в Україні, назвавши незаконне вторгнення Росії “бійкою”. За його словами, ця війна нібито вигідна Заходу, який чомусь хоче, щоб українці та росіяни “знищили один одного”.

Також білоруський диктатор заявив, що білоруси повинні готуватися до нового президента. За його словами, він може скоро піти у відставку і країною правитиме інша людина.

“Я вже публічно починаю говорити всім вам: ви повинні звикати до того (я вас розпестив трошки), що президент буде інший. Ні, я не кажу, що завтра я вас кину, післязавтра та інше. Але всяке в житті буває. Ви повинні звикати до того, що я не вічний, як і всі ви”, – сказав Лукашенко. 

Останні новини