Путіну потрібен новий фронт: експерт пояснив заяву Лукашенка щодо "української загрози"

Путіну потрібен новий фронт: експерт пояснив заяву Лукашенка щодо "української загрози"

Наразі білоруський диктатор Олександр Лукашенко знаходиться у дуже важкій ситуації, заявив в ефірі “Radio NV” військовий експерт Михайло Жирохов. 

“Путін вимагає від нього, щоб він почав бойові дії. Щоб відтягнути частину військ, відкрити ще один фронт. Але важелів на Лукашенка в нього недостатньо. Лукашенко завжди перекриває весь тиск від Росії Мозирським НПЗ. Він завжди говорить, що НПЗ знаходиться на дистанції ураження українською зброєю. А цей НПЗ – це зараз один із найбільших постачальників бензину для РФ”, – сказав Жирохов.

Він пояснив, що наразі для РФ бензин – це стратегічно важливий ресурс, якого стало недостатньо через регулярні удари українськими БПЛА по російських НПЗ. 

“Але повністю ігнорувати Путіна в нього не виходить. Всі ці заяви, всі ці брязкання зброєю з перекиданням 3-4-10 танків – це все для зовнішнього і частково внутрішнього використання. Аби показати, що щось робиться”, – додав Жирохов. 

Лукашенко погрожує Україні: що відомо

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що український БПЛА порушив повітряний простір країни. Тоді диктатор ухвалив рішення стягнути свої війська до кордону з Україною.

На думку ветерана російсько-української війни Олексія Гетьмана, якщо білоруський правитель Олександр Лукашенко вступить у війну проти України, його армію буде розбито. Натомість Україна зможе атакувати ворожі обʼєкти в разі агресії без додаткових дозволів.

Останні новини