"РФ точно втратила тисячі досвідчених військових": Годжес назвав причину появи строковиків на фронті

"РФ точно втратила тисячі досвідчених військових": Годжес назвав причину появи строковиків на фронті

 

Росія використовує на солдатів-строковиків для стримування українського наступу в Курській області. Це свідчить про “серйозну нестачу ресурсу в Збройних силах РФ”.

Про це заявив в коментарі CBC News колишній командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

“Видається, що росіяни постійно намагаються повторювати одне й те саме. Вони точно втратили тисячі досвідчених військових і командирів, яких тепер замінюють менш досвідченими й підготовленими людьми”, – зазначив Годжес.

За його словами, Росія не в змозі не тільки замінити поранених і загиблих військових, але й відновити техніку, що була втрачена в боях. Генерал не спостерігає жодних значних змін або інновацій щодо цього питання з боку росіян.

Нагадаємо, що ЗСУ від початку військової операції на Курщині взяли під контроль вже понад 90 населених пунктів країни-агресорки – понад 1250 квадратних кілометрів території. Наразі там діє військова комендатура.

Офіцер резерву ЗСУ, військовий аналітик Андрій Крамаров зазначив, що росіяни були змушені перекинути підрозділи, які знаходилися на півдні України в Запорізькій області і були резервом для окупантів на передовій. Це дещо полегшує ситуацію для наших військ.

Тим часом у розвідці Британії повідомили, що Кремль намагається захистити Курську область від наступу ЗСУ, залучаючи частини, сформовані зі спеціалістів. Там заявили, що одним із таких підрозділів став спеціалізований мотострілковий полк, сформований у травні з особового складу Повітряно-космічних сил (ВКС).

За даними західних ЗМІ, у своїх спробах зупинити просування ЗСУ у Курській області Кремль перекидає у зазначений регіон військових з фронту, а також молодих призовників з поверхневою підготовкою, малою кількістю важкої техніки та сумнівним керівництвом.

Останні новини