РФ змушена відправляти на Курщину резерви, які готували для Донбасу, - Гетьман

РФ змушена відправляти на Курщину резерви, які готували для Донбасу, – Гетьман

Російська Федерація вже вимушена відправляти у Курську область ті резерви, якими передбачалося посилювати російській загарбницькій наступ на Покровськ, Торецьк і Часів Яр.

Про це ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман сказав в ефірі на Radio NV. Гетьман вважає, що якщо будуть посилюватись українські дії на Курщині, то росіяни у відповідь будуть знімати звідкись свої війська. Водночас, російські загарбники вже направляють на Курщину резерви, які раніше планували відправляти на схід України.

“Поки що, підсилювати ті війська, які на східному фронті, вони точно не будуть, бо вже є інформація про те, що ті резерви, які планувалося перекидати на підсилення Покровського, Часовоярівського, Торецького напрямків – вони вже перекидаються на Курський напрямок”, – повідомив Гетьман.

Майор запасу вважає, що такі дії росіян послаблюють війська РФ, які воюють на сході України.

Гетьман відзначає, що Курська операція була дуже несподіваною для РФ, бо Україні вдалося підготувати її таємно. “Вже можна вважати, що вона була і є вдалою”, – наголосив ветеран російсько-української війни.

Водночас, Гетьман окреслив цілі цієї операції.

“По-перше, це, звісно, завадити росіянам концентрувати війська на Сумщині. Ми усі чули про те, що вони планують наступальні дії, щось зробити схоже на Харківську операцію. Це можна вважати контрдіями з нашого боку, як контрудар”, – наголосив Гетьман.

Він додав, що Сили оборони України контролюють щонайменше до тисячі кілометрів на території РФ, а це свідчить, що українські військові завадили росіянам підготувати їхній наступ на Сумщину.

“По-друге, це звісно, відволікти російські сили і примусити їх перекидати на Курщину (війська зі сходу – УНІАН)”, – підкреслив майор запасу.

Третьою ціллю він назвав знищення російської військової техніки і живої сили.

“Завдання будь-якої армії під час війни – нищити армію ворога”, – відзначив Гетьман.

Також, за його словами, українська операція на Курщині підняла бойовий дух в тилу України, а міжнародним партнерам було продемонстровано, що російську армію можна нищити на її території.

“Я впевнений, що це дасть можливість більше постачати нам зброї. Не можливість, а бажання, бо мати справу з переможцями набагато цікавіше для наших партнерів, ніж з тими, хто поки що тримає оборону. Це дуже важливий аспект”, – підкреслив Гетьман.

Разом з тим, він додав, що тепер політична ситуація в Росії стала набагато гіршою.

“Ми бачимо, який розгублений Путін. І що там буде відбуватися далі, ми побачимо”, – сказав Гетьман.

Він зазначив, що в РФ існує таке сприйняття, що цар”” на чолі держави має бути сильним, і через це “відчуття величі” йому можуть пробачити обмеження прав людей. “А коли цар стає слабким і особливо, коли цар не може впоратися із зовнішніми загрозами – то такого царя дуже швидко зносять самі же росіяни. Для них це неприпустимо. І це була теж одна із цілей цієї операції”, – наголосив Гетьман.

Курська область зараз – що відбувається на цьому напрямку

Як повідомляв УНІАН, Силам оборони України під час спеціальної операції у Курській області вдалося взяти у полон “жирних фігур”, яких росіяни захочуть скоріше повернути в рамках обміну. Зокрема, йдеться про кадирівців, які поповнюють обмінний фонд.