Російські війська витіснили ЗСУ із села в Курській області, - Bild

Російські війська витіснили ЗСУ із села в Курській області, – Bild

Російські війська контратакували в Курській області та вибили українські сили оборони з села Кореневе, повідомляє аналітик Bild Юліан Рьопке.

“До 20 серпня українські війська захопили село Кореневе в Курській області, почалися бої за однойменний райцентр і залізничну станцію. Тепер російська армія контратакувала і вибила ЗСУ з села. Лінія бойового зіткнення зараз проходить приблизно по його східній околиці”, – пише Bild.

Водночас ЗСУ днями зайняли село Червонооктябрьське на південь від Кореневого на березі річки Сейм.

“Таким чином і без взяття Кореневого вони повністю закрили східний кордон котла, в якому опинилися близько 3000 російських солдатів. З півдня і заходу він заблокований держкордоном, з півночі – річкою Сейм”, – наголошується в аналізі.

Курська операція – новини

Напередодні аналітики з Інституту вивчення війни зазначили, що просування українських військ у Курській області сповільнилося. Наразі Сили оборони намагаються закріпитися й утримати райони, які нещодавно взяли під контроль.

За словами заступника директора ЦРУ Девіда Коена, ЗСУ в Курській області будують оборону і мають намір зберегти частину цієї території на деякий час. Він зазначив, що Володимир Путін зробить контрнаступ, щоб спробувати повернути територію в Курській області. Але на російські війська чекає “важкий бій”, вважає Коен.

Останні новини