Російський дрон вибухнув прямо перед авто українських журналістів

Російський дрон вибухнув прямо перед авто журналістів, які знімали евакуацію біля Покровська

Знімальна група телеканалу 1+1 (телемарафон “Єдині новини”) потрапила під удар російського FPV-дрона під час виконання редакційного завдання в Покровському районі на Донеччині. У службовому автомобілі на той момент перебували журналіст Олександр Моторний, оператор Данило Лисенко та водій Олег Мостовий.

Журналісти готували матеріал про евакуацію цивільних з містечок та селищ навколо Покровська. В дорозі вони супроводжували волонтерський мікроавтобус, який і забирав людей і був вщент переповнений дорослими та дітьми, які тікали від обстрілів. Інцидент трапився за 7-8 кілометрів тиловіше Селидового, на яке зараз наступають окупанти.

“Нам на зустріч, буквально метрів за 200 (до місця атаки дрона — ред.) пролетіла військова машина, яка блимала нам фарами. Нам пощастило, що водій буса прочитав, вочевидь, попередження, що є якась небезпека і увімкнув “аварійки” буквально на місці повороту. А наш водій Олег Мостовий  встиг відреагувати, якось навіть інтуїтивно. Він встиг натиснути на гальма, бо секундою пізніше, дрон впав би нам, щонайменше, на капот”, — розповів  Моторний.

Оператор групи Данил Лисенко змін зафільмувати момент атаки російського дрона.

“По дорозі ми побачили, що горить терикон. Оператор Даня почав знімати. Каже: “о, терикон горить, щось прилетіло”. І секунд за 20 до цього моменту він увімкнув камеру і почав знімати”, — сказав Моторний.

На щастя, від удару ніхто не постраждав. Лобове скло автівки, в якій їхала знімальна група, врятувала бронеплівка, а пасажири мікроавтобуса відбулися переляком.

“Головна проблема — російські дрони зараз здатні залітати глибоко в тил Силам Оборони”, – пояснив Моторний.

Він наголосив, що це був цивільний транспорт і вони свідомо били по ньому.

“Це точно не було полювання на журналістів. Це була евакуаційна машина, вона червона – навмисно така зроблена, щоб було видно. Просто росіяни, такі є! Вони, без жодних вагань атакують не надто розбираючи — і військових, і цивільних”, — додав журналіст.

Останні новини