Росія не в змозі вибити ЗСУ з Курської області: оглядач спрогнозував, чого чекати

Росія не в змозі вибити ЗСУ з Курської області: оглядач спрогнозував, чого чекати

Російська армія не здатна вибити українських військових з Курської області РФ. Ворог уже втратив чималу кількість військової техніки та солдатів. 

Проте Москва ще може спробувати стримати просування ЗСУ на Курщині, вважає військовий оглядач Денис Попович. Таку думку він висловив в етері телеканалу FREEДОМ.

“ЗС РФ можуть затримати наступ визвольної армії, однак вибити її за територію Російської Федерації вони не в змозі. Зараз починається перекидання сил із фронтових ділянок. Це має послабити тиск на Сили оборони України на більш активних ділянках фронту”, – пояснив він. 

Зокрема, окупанти перекидають деякі частини як з Харківської, так і з Донецької областей. 

“Росія поступово деякі частини відтягує з фронту. Насамперед із півночі Харківської області, але також і з південної ділянки в Донецькій області. Це окремі батальйони, полки, зведені підрозділи, які перекидаються в Курську область”, – додав Попович. 

Бої в Курській області: останні новини

Вже кілька днів триває операція українських військ у Курській області РФ. 10 серпня народний депутат від “Слуги народу”, заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін повідомив, що українські військові зайняли щонайменше три населені пункти у Курській області Росії: Івашковський, Махновка та Свердликове.

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС із 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, коментуючи бої в Курській області, сказав, що вони можуть змінити ситуацію на півночі України.

Останні новини