Росіяни опиняться в пастці: під Курськом ЗСУ можуть оточити 700 кв. км території

Росіяни опиняться в пастці: під Курськом ЗСУ можуть оточити 700 кв. км території

Триває операція Сили оборони України в Курській області РФ. Зокрема, днями було зруйновано або пошкоджено три мости через річку Сейм у Глушківському районі області.

Через це російським військам довелося споруджувати понтонні переправи. Але українські сили тримають річку Сейм під вогневим контролем, і ворожі переправи знищуються, зазначив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий оглядач Денис Попович. Нові переправи, які зводитимуть росіяни, на його думку, довго не простоять.

“Річка Сейм йде паралельно кордону з Україною на північ від нього, а потім різко повертає вгору. Там, де вона повертає вгору, наші війська повинні підійти до русла річки Сейм, і тоді ми можемо говорити про оперативне оточення, яке відбулося”, – підкреслив Попович.

При цьому оглядач вважає, що повного оточення росіян, коли їх фізично обступлять Сили оборони, не буде. За його словами, там буде оперативне оточення.

“Вони наводять понтонну переправу, наприклад, починають нею переправлятися для того, щоб відступити. Ця понтонна переправа буде під вогнем. Тобто оперативне оточення – це ускладнена логістика, складнощі у відступі, перекиданні підкріплення, дуже важко буде росіянам евакуювати поранених, дуже важко здійснювати забезпечення, тому що шляхи, якими це все може здійснюватися, перебувають під вогневим контролем”, – пояснив він.

Примітно, що територія, яка може потрапити в оперативне оточення, становить приблизно 700 кв. км. Попович додав, що в пастці може опинитися “істотна кількість російських солдатів”.

Росіяни можуть опинитися в оточенні в Курській області

Кількома днями раніше Денис Попович говорив, що на одній з ділянок у Курській області в оперативному оточенні можуть опинитися 2,5 тисячі російських військових.

20 серпня аналітик видання BILD Юліан Рьопке заявив, що після знищення мостів через річку Сейм у Курській області ЗСУ залишилося пройти ще 2,6 км, щоб замкнути умовний “котел” для російських військ у Глушківському районі. Угруповання РФ може виявитися відрізаним від постачання, коли ЗСУ фізично підійдуть до річки Сейм, позбавивши росіян останнього сухопутного коридору вглиб Курської області.

Останні новини