"Знищують своїх же": росіяни стирають з лиця землі Суджу

Росіяни “стирають” Суджу, ЗСУ допомагає місцевим

 

Російські війська стирають місто Суджа Курської області РФ з лиця землі. У місті залишились лише пенсіонери, однак військов іРФ закидають його керованими авіаційними бомбами, обстрілюють артилерією і дронами-камікадзе.

Про це повідомили в Сухопутних військах ЗСУ, зазначивши, що “Знищують своїх же”, передають Вчасні Новини..

Ц повідомленні ідеться про те. шо 30 серпня російська бомба влучила в місцевий дитячий садочок. Також ворожа авіація завдала в Суджі ударів по будинках у приватному секторі.

“Із близько 5 тисяч місцевих у місті залишилося близько двохсот цивільних людей, яким, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, допомагають українські військові. Переважна більшість тих, хто залишився, — люди пенсійного віку. Як один, вони говорять російською, що “влада ні про що не попереджала: нас тут покинули”, — повідомили в ЗСУ.

Крім того, повідомляється, що днями представники нової української військової комендатури налагодили водопостачання в Суджі, щоб місцеве населення мало доступ до питної води.

“Раніше завдяки нашим військовим ця проблема вирішувалася за допомогою водовозів і вантажівок із багатокубовими ємностями. Медичну допомогу цивільним у Суджі теж надають українські військові”.