"Розвивається успішно": експерт розповів про хід операції ЗСУ на Курщині

"Розвивається успішно": експерт розповів про хід операції ЗСУ на Курщині

Військовий експерт Валерій Рябих вважає, що операція в Курській області змінила стратегічну ініціативу на користь ЗСУ.

На його думку, закриття котла, який обмежений з усіх сторін перепонами для російських військ, що діють у цьому районі, є важливим стратегічним досягненням.

“Зокрема, з заходу та півночі цей район обмежує річка Сейм, зі сходу – українські підрозділи, що просуваються територією Курщини з основним вектором на Рильськ. Контроль ЗСУ над населеним пунктом Краснооктябрьское перекриває російським військам можливість просуватися цим напрямком. З півдня оборону тримають українські прикордонники”, – заявив він у етері телеканалу “Еспресо”.

За його словами, у котлі на Курщині можуть опинитися до 3 тисяч російських військових.

“Додаткова територія загальною площею 700 квадратних кілометрів, з лінійними розмірами 40 кілометрів зі сходу на захід та 20 кілометрів з півдня на північ, вже контролюється, принаймні дистанційно, Силами оборони України. Це створює додаткові можливості для подальшого просування та реалізації стратегічних завдань, які наразі виконують ЗСУ на Курщині”, – сказав Рябих.

Аналітик додав, що операція ЗСУ на Курщині розвивається успішно.

“Операція вже принесла багато позитивних результатів: від зміни стратегічної ініціативи на користь Сил оборони України та нав’язування ворогу власних умов, до захоплення великої кількості полонених окупантів, які поповнюють обмінний фонд, та розвінчання міфів російської пропаганди”, – додав він.

Операція ЗСУ в Курській області

З’явилося відеопідтвердження знищення двох мостів у Курській області Російської Федерації.

Відповідне відео оприлюднив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук в Telegram. “Льотчики тактичної авіації Повітряних Сил разом із побратимами інших родів та видів військ Сил оборони успішно розносять логістичні сполучення в Курській області”, – відзначив Олещук.

Він пояснив, що на оприлюдненому ним відео спостерігається результат бойової роботи авіації керованими авіабомбами по двох мостових переправах у 20-х числах серпня 2024 року.