Ритуал для міцного здоров'я: що зробити в народне свято 25 серпня

Ритуал для міцного здоров'я: що зробити в народне свято 25 серпня

У народне свято 25 серпня наші предки посилено готувалися до зими і робили припаси на зиму. Дізнайтеся, яке свято сьогодні відзначають українці, що не можна робити і які є прикмети про погоду в цю дату.

Яке свято сьогодні в Україні 25 серпня

За новим стилем Православна церква України відзначає церковне свято 25 серпня на честь апостола Варфоломія, єпископів Тита Критського і Протогена Карійського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Анікіту і Фотія Нікомідійських.

Наші пращури в це народне свято ходили в ліс по перші гриби. У цей період уже можна було знайти білі гриби, підберезники, маслюки та опеньки. Із зібраних лісових дарів готували супи та пироги, а частину засолювали на зиму.

Селяни закінчували збирання сіна на полях. Із зерна нового врожаю господині пекли хліб, який роздавали всім рідним. У садах збирали сезонні ягоди та фрукти, які засушували або переробляли на консервацію. За прикметами, 25 серпня обов’язково варто з’їсти натщесерце жменю сирих ягід. Тоді людина до кінця року буде здоровою.

Чоловіки оглядали льохи, сараї, хліви та стодоли. Споруди ремонтували, чистили й обкурювали полином від шкідників. Усередині замінювали гнилі полиці та викидали старі запаси. Підлогу вистилали свіжою соломою. Також господарі займалися чищенням і заточуванням садового інвентарю. Якщо полінуватися і цього не зробити, то наступного року інструменти затупляться і прослужать недовго.

Сьогоднішній день вважається вдалим для посіву озимих культур, але нещасливим для весілля і любовних справ.

25 серпня – знак Зодіаку

Народжена 25 серпня людина за знаком Зодіаку – Діва. Іменинники цього дня дуже розумні і винахідливі. Вони вміють вирішувати проблеми, які іншим людям здаються безвихідними. Користуються повагою на роботі і в сім’ї, хоча самі в собі часто бувають не впевнені. Дуже влюбливі і рано укладають шлюб, але в коханні невдачливі.

Що не можна робити 25 серпня

Невдалий день для весілля, побачень і освідчення в коханні та інших романтичних справ.

Значно зростає ризик пожежі, тому не можна залишати без нагляду багаття і плиту, що працює. Категорично заборонено спалювати траву і листя на ділянці.

Не варто робити великі покупки – куплена річ прослужить недовго і не принесе радості.

Прикмети погоди 25 серпня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Останні новини