"Серйозний механізм тиску на росіян": Світан оцінив нову українську зброю "Паляниця"

"Серйозний механізм тиску на росіян": Світан оцінив нову українську зброю "Паляниця"

Нещодавно Україна розробила гібридну зброю, яка має назву “Паляниця”. Ця ракета-дрон може стати серйозною проблемою для російських окупантів. Військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ Роман Світан розповів, що в радіусі дії нової зброї знаходиться близько 20-25 російських аеродромів, не враховуючи складів. Про це він сказав для 24 каналу. 

За словами полковника запасу, ракета-дрон складається з труби з крильцями. У ній знаходиться турбореактивний двоконтурний двигун, за допомогою якого вона може долетіти на дальність до 1000 кілометрів. Також там є бойова частина, яка може важити до 500 кілограмів. 

Світан підкреслив, через те, що це ракета-дрон, то вона може бути дуже дешевою, адже їй необхідний лише зв’язок з супутником або ж пряме керування, але на такій дальності це є складним завданням.

“Це серйозний механізм тиску на росіян”, – вважає експерт.

Льотчик-інструктор наголосив, що насамперед справа у дальності, оскільки це велика проблема для ворога. Також ця зброя точно дістане до річки Волги, а, ймовірно, і далі. За його словами, в цьому радіусі розташовано приблизно 20-25 російських аеродромів. 

Світан припустив, якщо буде сотня таких “Паляниць”, то російські окупанти зможуть збити 50, проте решта пройде крізь їхню ППО. Однак навіть у цьому випадку ракета-дрон виконає завдання, переманивши на себе ворожу ракету, яка може бути дорожчою за “Паляницю”. 

Ракета-дрон “Паляниця” – що відомо

Раніше військово-аналітичний портал Defense Express розповів, що поява такої зброї суттєво ускладнить життя російській авіації, оскільки захистити військові бази стане значно важче. Однак за словами аналітиків, “Паляниця” має як переваги, так і недоліки. 

Також президент України Володимир Зеленський опублікував відео, в якому розповідається про нову розробку. Там зазначили, що ракет-дронів ставатиме більше, “як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня”.

“Вартість ракети-дрона – набагато нижче аналогів. І робота над її здешевленням та збільшенням виробництва триває”, – йдеться у відео.

Останні новини