"Ще помиють ноги у Сеймі": аналітик пояснив "гальмування" ЗСУ в Курській області

"Ще помиють ноги у Сеймі": аналітик пояснив "гальмування" ЗСУ в Курській області

На території Курської області РФ перебувають підрозділи ЗСУ, які зайшли у регіон 6 серпня – військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що певне призупинення просування у глибину регіону обумовлено розширення площі контролю та зараз – проміжний етап спецоперації.

“Я не думаю, що ми ставили за мету просування аж до Москви… Й сам Курськ не був нашою метою. Але загально – це проміжний етап. І це гальмування пов’язано з тим, що сталося розширення площі контролю, що потребує більшого ресурсу, а ми не можемо перебільшувати той ресурс, який є у нас в наявності”, – сказав Коваленко.

Він додав, що, з іншого боку, не дивлячись на глибину проникнення підрозділів ЗСУ на територію Російської Федерації в Курській області, є можливості розширення по флангах.

“Тобто, на схід, або на захід. І відповідно, я навіть не здивуюсь, якщо через деякий час у Глушківському районі (Курщина ) щось таке дуже цікаве станеться”, – зазначив оглядач.

У цьому контексті він пригадав вже померлого одіозного російського політика Володимира Жириновського, який радів вторгненню РФ в Україну. Зокрема оглядач нагадав, як Жириновський, підтримуючи загарбницькі ідеї диктатора Володимира Путіна, колись казав: “Я мрію, щоб російські солдати омили свої ноги теплою водою Індійського океану та назавжди перейшли на літню форму одягу”.   

“Не в Індійському океані, але в річці Сейм наші військові “ноги помиють”, – додав Коваленко.

Операція в Курській області

6 серпня українські сили зайшли на російську територію, в Курську область, та стрімко просунулися вперед. Незабаром стало відомо, що вони почали завдавати ударів по мостах через річку Сейм. Аналітик німецького видання BILD Юліан Рьопке зазначив, після знищення мостів через річку Сейм у Курській області ЗСУ залишилося пройти ще 2,6 км, щоб замкнути умовний “котел” для російських військ.

Раніше українські війська підірвали всі стаціонарні мости через річку Сейм на півночі Глушківського району Курської області. І хоча фізичне оточення російських військ тут поки що не проглядається, Рьопке вважає, що це угруповання може опинитися відрізаним від постачання, коли ЗСУ фізично підійдуть до Сейму.

Сьогодні стало відомо, що російські війська побудували нову понтонну переправу через річку Сейм у Курській області. Вона знадобилася після української атаки на міст у селищі Кариж.

Останні новини