Що загрожує РФ через операцію українців на Курщині: експерт дав пояснення

Що загрожує РФ через операцію українців на Курщині: експерт дав пояснення

Триває війна в Україні, і події на Курщині допоможуть вихолостити ресурси ворога повністю, як стратегічні, так і оперативні резерви.

Таку думку висловив військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі “Київ24”. “Кілька днів тому очільник нашої розвідки, генерал Буданов (Кирило Буданов, – Ред.) сказав, що у ворога залишилось ресурсів на місяць-півтора активних наступальних дій. Здається, що події на Курщині цей ресурс вихолостять повністю, а отже у ворога не залишиться а ні стратегічних, а ні оперативних резервів. До чого це призведе? Скоріш за все, ворог буде змушений брати паузу для того, щоб накопичити відповідні сили та засоби”, – прокоментував він курську операцію ЗСУ.

На його думку, водночас “для нас відкривається певне вікно можливостей”. При цьому Селезньов підкреслив, що ключовим фактором надалі будуть ресурси обох сторін. “Саме від ресурсів, які матиме на той момент часу українське військо, ресурсів, якими будуть володіти в той час російські окупаційні війська, і залежить подальша ситуація на полі бою”, – сказав колишній речник Генштабу. Селезньов має сумніви, що ЗСУ зможуть провести масштабні контрнаступальні дії, бо зараз не мають відповідних сил та засобів.

“Наш президент неодноразово заявляв, що ми маємо 14 новостворених бригад, але лише три з них повністю укомплектовані зброєю, устаткуванням, військовою технікою. Того замало. Тож очевидно, що кейси військово-технічних перемовин з нашими західними партнерами актуалізуються дуже масштабно. Ми маємо досить серйозний запас ресурсів матеріально-технічних, які виділені нам Сполученими Штатами Америки, але допоки ми бачимо лише незначні поставки озброєння та техніки на рівні 100-150-250 млн доларів. Дещо дивна ситуація з урахуванням того, що транш, який виділяє уряд США, дорівнює 61 млрд доларів”, – сказав він.

Таким чином, як вважає Селезньов, надалі багато що залежатиме від військової допомоги партнерів України. Наразі ж, зауважив він, маючи великі можливості, Україна зараз отримує лише невелику їх частину.

“Хоча й досить часто останнім часом отримуємо, але знову ж таки, це поповнення наших поточних потреб. А на перспективу накопичення ресурсу, щоб українська армія була спроможна не тільки вести оборонні дії, а й проводити власні контрнаступальні, – де це?”, – зазначив Селезньов.

У центрі уваги важливі новини України – сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 7 серпня Forbes Ukraine опублікував матеріал, в якому зазначалось, що під час зустрічі з випускниками Київської школи економіки керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов дав прогноз щодо завершення активних дій РФ. За словами головного розвідника, за півтора-два місяці основний напір окупантів має припинитися. Водночас Буданов підкреслив, що після спаду і невеликого затишшя будуть нові спроби ворога наступати. Він долав, що Україна до цього готується.

Він також порівняв війну в Україні з футбольним матчем, сказавши, що “подієво ми недалеко відійшли від 70-ї хвилини матчу (футбольний матч триває 90 хвилин, – УНІАН)”. На думку Буданова, розвʼязання питання нашої війни буде відбуватися “комбінованим шляхом” – комбінація військової сили, тиску відкритої та прихованої дипломатії, а також деяких інших факторів.

Останні новини