Шматочок пекла в раю: мальовничий острів на Карибах жахає туристів своїм минулим

Шматочок пекла в раю: мальовничий острів на Карибах жахає туристів своїм минулим

В Карибському морі є багато мальовничих островів, і кожен другий має свою захоплюючу історію, варту пригодницького кіносеріалу. Серед них і легендарний Кюрасао, оспіваний в легендах.

Але мало хто знає, що зовсім поруч із Кюрасао є його “злий близнюк” – острів Малий Кюрасао. Він має крихітні розміри – трохи більше 2 кілометрів удовжину і кількасот метрів у ширину. Здалеку він може видаватися черговим тропічним раєм з білосніжними пляжами. Але його потворна історія показує свої страшні кістяки, щойно ви наблизитися до його берега.

Малий Кюрасао, як і великий острів Кюрасао, досі є заморським володінням Нідерландів. Постійного населення на острові немає, але сюди люблять навідуватися туристи. Когось справді ваблять пляжі, але інших – сліди великого зла, які повсюдно “прикрашають” Малий Кюрасао.

Для початку, у 17-му столітті цей крихітний острівець був карантинною зоною для рабів з Африки, яких завозила в регіон голландська Вест-Індська компанія. Раби, які захворіли під час подорожі з Африки до Америки, відправлялися на Малий Кюрасао – доки не видужають, або доки не помруть. В південній частині острова досі можна побачити старі могили – моторошне нагадування про найтемнішу добу в його історії.

Навколо острова на мілині також валяється чимало уламків кораблів, серед яких зокрема суперяхта, яка зазнала аварії тут ще у 1960-х роках, а також нафтовий танкер, який сів на мілину у 1980-х роках.

Острів майже не має рослинності, її знищили кози, завезені в 17 столітті. Відтоді природна зелень тут так і не змогла відновитися.

Хоча туристи часто здійснюють одноденні поїздки до Малого Кюрасао, вони знаходять тут мінімум зручностей для відпочинку, окрім кількох рибальских хатин, в яких рибалки ночують, коли навідуються на острів. Також тут є старий непрацюючий маяк, збудованний більше століття тому.

Однак зло досі не залишило Малий Кюрасао. Державна адміністрація, яка керує заморськими територіями Нідерландів, попереджає про ризик зустрічі з контрабандистами-наркоторговцями на цьому острові.

Інші цікаві туристичні місця

Як писав УНІАН, тревел-експертка розповіла про “приховану перлину” у Франції, яка більш французька, ніж Париж. Затишне місто Руан може легко скласти конкуренцію переповненому Парижу.

Також ми розповідали, що в Іспанії туристи не здогадуються про мальовниче курортне місце, яке побудоване в печері. Проте така місцевість є нелегкою для подорожей.

Останні новини