Станція переливання у Краматорську потребує донорів усіх груп крові

Місцева станція переливання крові у місті Краматорськ Донецької області гостро потребує донорів усіх груп. Кров використовують для лікування не лише жителів громади, але й переселенців та відвідувачів лікарень по всій Донеччині.

Про це повідомили у пресслужбі Краматорської міської ВА, передають Вчасні Новини.

Краматорська станція переливання крові закликає всіх небайдужих стати донорами. Станом на жовтень, медустанова не вистачає усіх груп крові населення. 

Вона потрібна для лікування як жителів Краматорського району та переселенців, так і інших пацієнтів лікарень, які розташовані на території Донецької області.

Станція переливання крові у Краматорську працює з понеділка по п’ятницю. Збирають компоненти крові з 08:00 до 12:00. Завчасно зареєструватися на процедуру можна на офіційному сайті станції переливання.

Додаткову інформацію стосовно донорства крові можна отримати за телефоном: +38 (099) 297-19-91. 

Як підготуватися до здачі крові

Здати кров може здорова людина від 18 років з вагою не менше 50 кілограмів. Водночас є абсолютні та тимчасові протипокази для донорства. За абсолютних людина не може бути донором зовсім. Наприклад, якщо має ВІЛ або вірусний гепатит.

Серед тимчасових протипоказів є вживання алкоголю, інфекційні чи алергічні захворювання, вагітність, період лактації тощо. Зі списком протипоказів можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Аби підготуватися до здачі крові, потрібно:

  • не вживати алкоголь за 48 годин до здавання крові;
  • відмовитися від жирної, смаженої, копченої, молочної їжі, вживати менше солі напередодні;
  • виспатися і з’їсти легкий сніданок;
  • не курити за годину до здавання крові;
  • не здавати кров, якщо відчуваєте озноб, запаморочення, головний біль чи слабкість.

Протягом перших 12 годин після здавання крові слід уникати інтенсивних фізичних навантажень. Здавати кров можна щодвамісяці.