Ставлення до людського життя: Чмут порівняв Залужного та Сирського

Ставлення до людського життя: Чмут порівняв Залужного та Сирського

Ветеран АТО, голова фонду “Повернись живим” Тарас Чмут порівняв колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з його наступником Олександром Сирським.

“Є позитивні моменти, є негативні моменти. Значною мірою мені подобається зменшення політизації у Збройних силах. Значною мірою мені не подобається ставлення до людського життя солдата. І так цей список можна продовжувати довго – є позитив, є негатив”, – сказав він в інтерв’ю “PRESSING”.

Він також додав, що Сирський – це “генерал непростих часів”. Водночас він зауважив, що в майбутньому це може змінитися.

Крім того, Чмут відповів на запитання – чи було у Залужного бачення того, як треба продовжувати війну.

“У нього було бачення того, як потрібно воювати. Зі свого боку, суб’єктивного, я розумію причино-наслідковий зв’язок і цей сценарій дій, він логічний. Я не знаю, чи він вийшов би правильно, чи ні – це показує лише поле бою. Але зв’язок там адекватний та логічний. На жаль, він вимагає непопулярних рішень – я не певен, чи суспільство готове зараз, чи тоді було готове до таких рішень. Але це якоюсь мірою шанс і ми якоюсь мірою зараз до цього доходимо”, – додав Чмут.

Валерій Залужний: що треба знати

У лютому 2024 року Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Цю посаду він обіймав з 2021 року. Вже в липні цього року він розпочав роботу на посаді посла нашої країни у Великій Британії.

Згодом Залужний заявив, що на новій посаді перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності Посольства.

Пізніше колишній головнокомандувач ЗСУ виступив у Лондоні, де закликав вільні та демократичні нації задуматися над власним захистом, а також поділився уроками, які українці винесли з повномасштабної війни. Так, він сказав, що воєн необхідно уникати, та якщо вони прийшли – бути готовими.

Останні новини