Трамп використав хіт Foo Fighters у передвиборчій кампанії: музиканти обурені

Трамп використав хіт Foo Fighters у передвиборчій кампанії: музиканти обурені

У США триває передвиборчі перегони. Один з кандидатів на пост президента Америки Дональд Трамп використовує будь-які засоби, аби перемогти на виборах. Цього разу він використав хіт американського рок-гурту Foo Fighters під час передвиборчого мітингу.

Як повідомляє видання CNN, у суботу, 23 серпня, в штаті Аризона відбувся передвиборчий мітинг Трампа. Після виступу кандидата у президенти в залі увімкнулася пісня “My Hero” Foo Fighters.

Команда політика незаконно використала трек колективу у передвиборчій кампанії. Варто вказати, що гурт вже не перший, чим пісні без дозволу використовує Трамп. Раніше на його мітингах звучали композиції Ріанни, Rolling Stones, Queen та Оззі Осборна.

Один з музикантів з Foo Fighters наголосив, що гурт не давав згоди на використання їхнього хіта.

“У Foo Fighters не запитували дозволу, і якби запитували, вони б його не дали”, – підкреслили артисти.

За нахабство Трампа знаменитості вирішили помститися йому. Зокрема, вони планують подарувати роялті за використання композиції на передвиборчу кампанію суперниці Дональда – Камали Гарріс.

Що відомо про Foo Fighters

Foo Fighters був заснований у 1994 році Дейвом Гролом – колишнім ударником легендарного гурту Nirvana. Після смерті Курта Кобейна, фронтмена Nirvana, Грол вирішив створити власний музичний проєкт.

Foo Fighters стали відомими завдяки хітам “Everlong,” “My Hero,” “Learn to Fly,” “The Pretender”. Вони випустили багато успішних альбомів і здобули численні нагороди, зокрема кілька премій “Ґреммі”.

Останні новини