У липні Росія вбила найбільшу кількість мирних жителів в Україні з жовтня 2022 року, - ООН

У липні Росія вбила найбільшу кількість мирних жителів в Україні з жовтня 2022 року, – ООН

У липні від російської агресії в Україні загинули щонайменше 219 мирних жителів, ще 1018 отримали поранення. Тому цей місяць є “найсмертоноснішим” для цивільного населення з жовтня 2022 року. Про це йдеться у моніторинговій комісії ООН.

В організації йдеться про те, що масштабна атака російських окупантів, яка була розпочата 8 липня по всій Україні, призвела до загибелі щонайменше 43 цивільних осіб, серед яких 5 дітей. Також поранення отримало 147 людей, у тому числі 7 дітей у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та Київській області. 

“Одна ракета під час обстрілу 8 липня також влучила в лікарняний комплекс у Києві, повністю зруйнувавши токсикологічне відділення Національної дитячої лікарні “Охматдит” і значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургії”, – нагадали у повідомленні.

В ООН додали, що в червні та липні найінтенсивніші наступальні військові операції РФ перемістилися з півночі Харківщини до Донецької області. Внаслідок цього кількість жертв серед мирного населення в Донецькій області зросла зі 125 загиблих або поранених у травні до 224 у червня та 269 у липні 2024 року.

Російські удари по Україні – останні новини

Як писав УНІАН, російські окупанти завдали удару по Костянтинівці, що на Донеччині. За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, на місці  робіт рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій розібрали 76 тонн будівельних конструкцій.

“Внаслідок учорашнього російського обстрілу загинуло 14 осіб та поранено 44 особи. Із 8 невстановлених тіл криміналісти поліції ідентифікували 5: три жінки та двоє дітей – дівчат 2012 та 2014 років народження. Залишилося ідентифікувати 3 осіб”, – зазначив він.

Також повідомлялось, що росіяни вдарили по території лікарні у Нікополі, внаслідок чого загинув 50-річний чоловік. Крім того, через удар було пошкоджено будівлю закладу, гаражі, авто та лінію електропередач.

Останні новини