У Слов’янську затримали паліїв військових авто

У місті Слов’янськ Донецької області поліція спільно з СБУ затримала трьох паліїв військових автомобілів. Усі зловмисники – жителі Слов’янська, які здійснювали підпали на замовлення рф.

Про це повідомляє поліція Донеччини.

Злочинцями виявились троє місцевих віком 17 і 18 років, які діяли у складі групи. Третій — рецидивіст, що раніше відбував покарання за крадіжки, займався підпалами окремо.

Чоловіки шукали «легкого заробітку» у Telegram, де потрапили у поле зору російських спецслужб. В обмін на гроші вони виконували замовлення рф на вчинення підпалів військових авто.

Під «прицілом» ворога були позашляховики та мікроавтобуси, які залучені до виконання бойових операцій на передовій. Вони спочатку відслідковували локації потенційних цілей, а потім палили їх за допомогою легкозаймистих сумішей. Для «звітності» фіксували загоряння на камери власних телефонів. За кожен знищений транспортний засіб їм обіцяли 1 000 доларів США. У такий спосіб вони підпалили два військових авто, після чого готували знищення релейних шаф на місцевих лініях залізничного сполучення.

Під час обшуків в оселях затриманих вилучено легкозаймисті суміші та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь рф. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.