У Третій штурмовій розповіли про обстановку на Харківщині: названо основну мету росіян

У Третій штурмовій розповіли про обстановку на Харківщині: названо основну мету росіян

Українські військові утримують звільнені рубежі в Харківській області. Водночас ворог намагається будувати оборону.

Про це в етері “24 каналу” розповів речник 3 ОШБр Олександр Бородін. За його словами, ситуація зараз стабільна. Незважаючи на те, що окупанти намагаються контратакувати, у ворога нічого не виходить. Зокрема, українські захисники знищують як ворожу техніку, так і особовий склад противника.  

“Наразі основна мета росіян полягає в тому, щоб, я думаю, стабілізувати свої позиції, вибудувати по факту їх, бо їх немає. Це потребує значно більшої кількості ресурсів, ніж просто оборона чи наступальні дії, які вони ведуть. Це сковування, це дуже добре”, – наголосив Бородін. 

Він додав, що ситуація на Харківщині не змінилася, проте оскільки ворог втратив позиції, він повинен залучати більше ресурсів та змінювати тактику. Це серйозно впливає на противника.

“У них немає ні сил, ні часу, ні бажання добре готувати свою піхоту. Вона низькоякісна. Вони будують ланцюжок резервів, який стоїть один за одним. Вони постійно можуть наступати, економлячи техніку. У такому форматі вони можуть воювати тривалий час”, – додав представник бригади.

Ситуація на Харківщині

22 серпня стало відомо, що Третя окрема штурмова бригада розпочала наступ у Харківській області. Тоді повідомлялося, що унаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два кілометри. 

Речник оперативно-тактичного угруповання “Харків”, полковник Віталій Саранцев розповів, що активність ворога зберігається насамперед на Вовчанському напрямку і в напрямку населеного пункту Липці. Там ворог намагається проводити активні штурмові дії та розширити зону контролю, але йому це не вдається.

Останні новини