Удар по аеродрому "Липецьк" мав важливе тактичне значення: експерт розкрив деталі

Удар по аеродрому "Липецьк" мав важливе тактичне значення: експерт розкрив деталі

Вночі 9 серпня українські військові завдали удару по російському військовому аеродрому “Липецьк”. Він був важливим із тактичної точки зору, заявив військовий оглядач Денис Попович.

“Удар по військовому аеродрому “Липецьк” має важливе тактичне значення. Там було знищено великий склад боєприпасів авіаційних, де, за деякими припущеннями, перебували кореговані авіаційні бомби (КАБ), які, зокрема, могли бути використані й по Сумській області, у світлі наступу визвольної армії на Курську область”, – пояснив він в етері телеканалу FREEДОМ.

Крім того, повідомлялося, що під час атаки на аеродромі могли бути пошкоджені літаки. Там нібито був бомбардувальник Ту-95МС, з яких росіяни завдають масованих ракетних ударів по Україні. 

“Ну і також непідтверджена інформація про те, що там могли бути знищені ще й винищувачі. Включаючи навіть винищувач МіГ-31”, – додав Попович. 

Зазначається, що російські аеродроми, військові бази, нафтопереробні підприємства, нафтобази і надалі залишаються цілями для ударів ЗСУ.

“До слова, зараз ми бачимо, що російському Чорноморському флоту не вистачає палива. Це наслідок цілеспрямованих ударів безпосередньо по нафтопереробних підприємствах, нафтобазах півдня Російської Федерації. Тому нафтопереробні заводи, нафтобази, аеродроми, склади з боєприпасами – це законні військові цілі, які повинні знищуватися”, – констатував оглядач. 

Удар по аеродрому “Липецьк”

В ніч проти 9 серпня на російському військовому аеродромі “Липецьк” пролунали потужні вибухи. Успішну атаку підтвердили в Генштабі ЗСУ. Зазначалося, що було уражено склади з керованими авіаційними бомбами і ще низку інших об’єктів у районі аеродрому. Після вибухів спостерігалася багаторазова детонація. 

Військовий експерт Олег Катков зауважив, що на аеродромі “Липецьк” російські пілоти опановували винищувачі Су-57. За його словами, чи були ці літаки пошкоджені, наразі невідомо.

Останні новини