Маніпуляції на реабілітації: люди ексміністра-втікача Клименка намагаються захопити

Україна очікує від партнерів рішень щодо далекобійності – Зеленський

Україна очікує від партнерів рішень  щодо далекобійності для того, щоб Сили оборони могли  знищувати терористів саме там, звідки вони завдають ударів. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Зараз іще триває ліквідація наслідків російського удару. Загалом було більш ніж 120 ракет різних типів і більш ніж 100 “шахедів”

 – повідомив Зеленський.

За його словами, райони запусків ракет по Україні – це, зокрема, був повітряний простір Курської області, Бєлгородської, інших прикордонних регіонів Росії, також акваторія Чорного моря, територія нашого окупованого Криму.

Кожен такий удар знову й знову повертає всіх нас до завдання далекобійності – до необхідності дати нашим Силам оборони достатньо далекобійної зброї, яка може знищувати терористів саме там, звідки вони завдають ударів. Це оптимальна антитерористична тактика, на яку має право і яку точно застосував би для свого захисту кожен з наших партнерів, від яких ми очікуємо рішень – очікуємо далекобійності

 – сказав Зеленський.

Він зазначив, що  фізична присутність українських сил у курській області, активні дії зі знищення російської загрози на її ж території – це серед іншого спосіб компенсувати дефіцит далекобійності.

Міністр оборони Умєров після масованої атаки рф заявив, що Україні потрібне зняття обмежень на удари по військових об’єктах ворога.

Останні новини