Україна завдала удару по путінській версії війни: експерт - про операцію ЗСУ в Росії

Україна завдала удару по путінській версії війни: експерт – про операцію ЗСУ в Росії

Військова операція України в Курській області відкрила нову главу у війні, яка змінює межі битви і ставить під загрозу перевагу Москви на східному фронті, пише The Hill.

Як зазначила старший науковий співробітник-нерезидент Брукінгського інституту Анджела Стент, зважаючи на все, ЗСУ хочуть утримувати російську територію якомога довше, і їхній успіх залежатиме від здатності поповнювати й забезпечувати війська.

При цьому деякі експерти стверджують, що РФ недооцінила українців у той час, як війна послабила російські кордони. Тому зараз Путін стикається з явними труднощами.

У виданні нагадали, що Путін пообіцяв дати “рішучу відповідь”, назвавши операцію ЗСУ змовою і звинувативши у вторгненні Захід, що є частиною його традиційних наративів про те, що “США і НАТО прагнуть знищити Росію”. Відповідаючи на ці висловлювання, представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі закликав не помилятися:

“Це війна Путіна проти Росії, і, якщо йому це не подобається, якщо це змушує його почуватися трохи некомфортно, то є просте рішення. Він може просто забратися з України і покласти край”.

Зазначається, що США підтримали напад операцію України в Курській області, заявивши, що це відповідає політиці адміністрації Байдена, що дозволяє Україні захищатися від транскордонних нападів.

The Hill пише, що, найімовірніше, Україна триматиметься в Курській області доти, доки Росія не перекине для захисту Курська значну кількість військ із Донбасу.

“Якщо їм доведеться це зробити, Київ вважатиме це великою перемогою і потенційно зможе використовувати її на передовій”, – ідеться в публікації.

У будь-якому разі, як зазначив військовий експерт Сергій Грабський, Україна завдала удару по путінській версії війни і вже продемонструвала, що російські кордони слабкі, водночас погрожуючи іншим регіонам РФ, таким як Брянськ або Бєлгород:

“Наші критерії ефективності бою – ліквідація, знищення військ противника, а не захоплення й утримання цих територій. Якщо ми зможемо продовжити наш рейд, ми це зробимо, якщо ні, то ок, ми відступимо. Ніяких проблем. І ми знайдемо ще одне слабке місце на російському кордоні і нападемо”.

Операція в Курській області – чи стане Путін жертвою

Там зазначили, що і час початку українського наступу також є зловісним для Путіна – у Росії серпень історично є місяцем катастроф і потрясінь.

Останні новини