Україна здатна перемогти РФ: у The Telegraph назвали переваги Києва

Україна здатна перемогти РФ: у The Telegraph назвали переваги Києва

Триває повномасштабна війна в Україні проти РФ, і українська сторона “може перемогти”, перевага сил знову на її боці.

Ситуація вже змінюється на користь Києва, йдеться у статті колишнього військового аташе Норвегії в Україні Ганса Петтера Мідттуна для The Telegraph. На думку експерта, наступ українців у Курській області “допоможе змінити хід війни”. Автор зазначив, що перевагою України, зокрема, є те, що її оборонна промисловість і західна “оборонка” все ще перебувають у процесі нарощування виробництва.

“…здатність Росії нарощувати випуск оборонної промисловості вже сягнула піка і перебуває на максимальних потужностях. Вона відчуває рекордну нестачу робочої сили в 4,8 млн осіб. Підлітки, люди похилого віку і навіть ув’язнені заповнюють дірки в російській робочій силі”, – наголошується в матеріалі.

Мідттун підкреслив, що санкції Заходу заважають РФ виробляти у великих масштабах наявну високотехнологічну зброю і, що не менш важливо, розробляти нову.

“…за підтримки Заходу Україна поступово перемагає Росію. Україна використовує технологічні інновації, щоб протистояти кількісним перевагам Росії: живій силі, артилерії, основним бойовим танкам, бронетранспортерам, бойовим літакам і військово-морському флоту”, – йдеться у статті.

Експерт додав, що приплив західних боєприпасів зростає, і виробництво оборонної промисловості України, США та Європи розширюється. “Захід повільно (і неохоче) знімає обмеження на використання Україною зброї західного виробництва. Українська зброя проникає все глибше і глибше в Росію”, – поділився аналітик.

Колишній військовий аташе звернув увагу на те, що РФ надзвичайно дорого обходиться невелике просування на території України. “Рівень втрат Росії нині вищий, ніж її здатність генерувати робочу силу. У той час як її робоча сила близька до “необмеженої”, її важке озброєння – ні. Вона повільно спалює свої запаси старих танків, БТР і артилерії. Її ППО виснажується. Більше третини ЧФ було знищено”, – підкреслив експерт.

У центрі уваги російсько-українська війна – новини, які варто знати

Росіяни вже тривалий час намагаються наступати на частини сходу України, захопили кілька населених пунктів і зазнали величезних втрат. Загальні втрати Росії в Україні на 16 серпня 2024 року становлять приблизно 596 тис. 950 загарбників.

Українці на початку серпня почали наступати в Курській області РФ. Повідомляли, що станом на 15 число вдалося звільнити понад 1000 км2 території. Варто зазначити, що загарбники з січня до липня поточного року окупували 1175 км2 нашої землі. На Курщині вже створили військову комендатуру, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

Останні новини