"Усі морги заповнені": з'явилися нові подробиці про розгром колони РФ у Курській області

"Усі морги заповнені": з'явилися нові подробиці про розгром колони РФ у Курській області

У підбитій російській військовій колоні біля Рильська Курської області вночі 9 серпня були військовослужбовці щонайменше двох військових частин – в/ч 13140 (810 бригада морської піхоти, тимчасово окупований Севастополь) і в/ч 72164 (Ленінградська область, РФ), пише ASTRA.

Зазначається, що точна кількість загиблих, поранених і зниклих безвісти російських військових унаслідок цього удару ЗСУ невідома: “Родичі обмінюються між собою суперечливими відомостями, де фігурує цифра в 96, а в деяких випадках і 300 загиблих. Однак жодних підтверджень цієї інформації немає”.

Журналісти підтвердили особи двох загиблих у колоні – це військовослужбовці в/ч 13140 двоюрідні брати з Астраханської області – Микола Ліньков і Руслан Геляжев. Мати Миколи заявила, що про їхню загибель їй вдалося дізнатися завдяки тому, що ще один їхній родич вижив після обстрілу колони.

За її словами, тіла братів тільки зараз привезли до Ростова: “Їх було дуже багато, всі лікарні, всі морги заповнені”.

“Військовослужбовці в/ч 72164, які вижили після атаки на колону, виходять на зв’язок із рідними з госпіталів Москви і з лісів Курської області, повідомляють родичі. Тих, хто не дістав поранень, направили на позиції під Курськом, свого нового місцезнаходження вони не знають… Частина солдатів, які вижили, втекла, їхнє місцезнаходження невідоме”, – йдеться в публікації.

Стверджується, що по колоні вдарили з реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Удар по російській колоні біля Рильська – що повідомлялося

“Унаслідок удару російська армія могла втратити від 200 до 490 солдатів за одну ніч… Це може стати однією з найбільших разових втрат для російської армії з початку повномасштабної війни”, – йшлося в одному з повідомлень.

У звіті американського Інституту вивчення війни ISW вказувалося, що колону вдалося вразити на схід від Рильська біля селища Жовтневе Курської області. Вона вміщала 14 критих вантажівок “Урал” і КАМАЗ, які перевозили російські резерви, призначені для посилення російських військ у Курській області.

Останні новини