"В день мого народження проголосили Україну незалежною": Горбунов показав себе 33 роки тому

"В день мого народження проголосили Україну незалежною": Горбунов показав себе 33 роки тому

Український телеведучий Юрій Горбунов, який сьогодні, 24 серпня, святкує свій день народження, показав архівні фото. 

Чоловік вирішив згадати, який вигляд мав 33 роки тому, коли Україна офіційно здобула незалежність. Тоді Юрій тільки закінчив вищий навчальний заклад. 

“На фото мені 21 рік, я тільки закінчив театральний, але вже актор Івано-Франківського драм театру. Це саме той рік, коли в день мого народження проголосили Україну незалежною. Я студентом був учасником Революції на граніті і тоді ми, студенти, під ризиком бути відрахованими з інституту або навіть під загрозою сісти за націоналізм, виходили на Хрещатик і вимагали змін в ще “залежній” Україні і сміливо заявляли “Ні” новому союзному договору і нас почули. Це було однією зі сходинок відновлення незалежності, тоді ми ще не знали, що попереду Україну і нас чекає ще багато випробувань на міцність, але це був початок і я гордий, що дотичний до історії”, – написав Горбунов та опублікував чорно-білі світлини. 

Також Юрій додав, що досі пам’ятає момент, коли проголосили незалежність України. За його словами, це було так:

“Я чекав вечора, аби відправитися водити з друзями козу на честь дня народження, сидів вдома, по радіо йшла трансляція сесії Верховної Ради і тут чую оплески з радіоприймача і тато з кухні кричить: “Ура! Проголосували! Незалежність”. В цей день Франківськ гуляв до ранку і я разом з усіма в той день і забув про день народження, адже сталося те, чого чекали так довго”.

Останні новини