Вдарили балістикою по ДРГ у Курській області: аналітик розповів, про що це свідчить

Вдарили балістикою по ДРГ у Курській області: аналітик розповів, про що це свідчить

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що в Курській області РФ, російські війська, ймовірно, застосовують проти “ДРГ” ракети “Іскандер”, проте таке використання такого оперативно-тактичного озброєння свідчить про паніку, яку випробувають російські загарбники через дії Сил оборони України.

За його словами, 10 серпня російська пропаганда похвалилася відео, на якому в Курській області ворог завдають удару ракетою 9М723 ОТРК “Іскандер” по диверсійній групі, яка, ймовірно, складається з українців.

“По-перше, російська пропаганда влаштувала браваду з відео, на якому чітко видно, що ракета прилетіла не за місцем розміщення ДРГ, а приблизно за метри 200-300. Але це, по-перше… По-друге, балістичну ракету оперативно-тактичного рівня задіяли проти ДРГ… ДРГ! Тобто, повторюся, засіб поразки для вирішення оперативно-тактичних завдань застосовують за диверсійною групою чисельністю 10-15 осіб”, — наголошує оглядач.

Він пояснює, що такого плану удари не виправдані за ефективністю, витраченими засобами тощо, як “бити з гармати по горобцях”. У той же час аналітик стверджує, що противник завдає таких ударів аж ніяк не від надлишку ракет, а через те, що панікує через події в Курській області.

“Навпаки – вони (ракети ) дефіцитні. Середній показник виробництва 9М723 становить 3-4 ракети на добу. Саме тому росіяни виклянчили копію 9М723 у КНДР – KN-23. Це застосування балістики з лісопосадки яскраво демонструє те, яка командування РВВ на всіх рівнях панує паніка від того, що відбувається в Курській області. І повторюся – не потрапили”, – заявив Коваленко.

Ситуація в Курській області

6 серпня стало відомо про “прорив” українсько-російського кордону в районі Курської області РФ.Зокрема, йшлося про операцію, під час якої взяті в полон російські окупанти, знищено їх техніку та ін.

За інформацією західних ЗМІ, росіянам, ймовірно, вдалося пригальмувати просування українців. Зокрема, Пасі Паройнен, аналітик фінської організації Black Bird Group, яка аналізує супутникові зображення та відкриту інформацію із соціальних мереж, переконаний, що зараз почалася фаза, коли “легкі здобутки” вже досягнуто. На цьому етапі, на його думку, мають місце “наслідки російської відповіді”.

Останні новини